Palokuntalaiset apuna vähävaraisten joulujuhlassa 2023

Turun alueen palokuntanaiset saivat marraskuussa 2023 yhteydenoton, johon suostumista ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Operaatio Ruokakassin kanssa vuonna 2021 tehty yhteistyö villasukkaprojektin (voit lukea lisää täältä) tiimoilla, onnistui yli odotusten ja nyt yhteistyön jatkaminen tuntui luontevalta. Mukana palokuntalaisista koostuvassa porukassa oli tekijöitä Turun toiminta-alueen lisäksi Vakka-Suomen toiminta-alueelta.

22.12.2023 Operaatio ruokakassin tiloissa kokoontui 8 osallistujaa kokoamassa tuotetuotteet 800 kassiin valmiiksi seuraavan päivän juhlaa varten. Tehtävänä oli valmistella tuoretuotteista koostuvat jaettavat ruokakassit. Mukaan pakattiin mm. kinkkua, juustoja, mehua, jugurttia, vihanneksia, hedelmiä, leipää ja pullaa. Näiden lisäksi alkuviikosta oli Operaatio ruokakassin poppoo koonnut valmiiksi kuivatuotteista koostuvat kassit osallistujille.

23.12.2023 reipas 12 hengen porukka suuntasi matkansa kohti Logomoa, vähävaraisten joulujuhlaa – johon osallistui 800 henkeä, heistä puolet kutsuttuina/ ennakkoilmoittautuneina ja puolet jonottamalla. Tulijoita tilaisuuteen olisi ollut enemmänkin. Tilaisuutta mahdollistamassa oli myös noin 100 vapaaehtoista toimijaa.

Kokonaisuudessaan tapahtuma kesti muutaman tunnin, pitäen sisällään ruokailua, ohjelmaa, yhdessäoloa ja ja osallistujat saivat juhlan jälkeen mukaansa 2 kassia, kuivatarvikkeita ja tuoretta ruokaa. Joulumieltä tuomaan jokainen sai kotiin joulukukan, jonka paikallinen kukkakauppa oli lahjoittanut.

Karvaisia kavereita ei joulussa oltu myöskään unohdettu, vaan kotiin sai viemisiksi myös eri yritysten lahjoittamia eläintenruokia ja tarvikkeita.

Osana joulujuhlaa oli myös Joulupuukeräys (voit lukea lisää joulupuukeräyksestä tästä). Juhlassa oli paikalla paljon lapsiperheitä, ja jokainen alle 17-vuotias lapsi ja nuori sai joululahjan. Tämän mahdollisti joulupuukeräys, joka toteutettiin alueella.

Kuvassa joulujuhlassa auttamassa olleita palokuntalaisia.

Vuode 2021 villasukkaprojektista yhä jäljelle jääneet sukat jaettiin myös joulujuhlassa.

Puuhanaisena tapahtumassa palokuntalaisia luotsasi ja yhteydenoton otti vastaan Minna Jäntere, Turun VPK.

Lisää aiheesta ja joulujuhlan tukijoista jne. pääset lukemaan Operaatio ruokakassin sivuilta ja Turun Sanomista.

Onko sinulla jokin kokemus palokuntatoiminnan kautta koetusta muusta vapaaehtoistoiminnasta tai muusta kokemuksesta, jonka haluaisit jakaa?
Ole rohkeasti yhteydessä: nina.aronen@lspel.fi tai 044 541 0221