Naistoiminnan kalenteri
OPERAATIO VILLASUKKA2021
Puikot heilumaan! Olemme vastanneet KYLLÄ Operaatio Ruokakassi ry:n avuntarpeeseen ja
Hälytysmuonitusinfoilta -webinaari (Satakunnan alue) 🗓
ti 29.9.2020 klo 18 teams Kesto n. 1-1,5h Kohderyhmä: Ensisijaisesti
Hälytysmuonitusinfoilta -webinaari (V-S alpen alue) 🗓
ti 22.9.2020 klo 18 teams Kesto n. 1-1,5h Kohderyhmä: Ensisijaisesti
LSPeL kouluttaja”risteily” siirtyy webinaariksi lähitulevaisuuteen 🗓
29.8.2020 Epidemiatilanteen vuoksi tapahtuma siirretään webinaariksi lähitulevaisuuteen Kouluttajariseminaari aloittaa syksyn
Sinusta edustaja valtakunnallisiin kanaviin?
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK uusii valtakunnallisen palokuntatoiminnan organisointiaan.
Ajankohtaiset tiedostot
Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry
Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry toimii pelastusalan ja turvallisuuden edistäjänä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Merkittävimpiä toimintamuotoja ovat palokuntien koulutus, nais-, nuoriso-, ja veteraanityö, neuvonta ja valistus sekä muu tiedottaminen. Liiton jäsenistö koostuu alueen 115 vapaaehtoisesta palokunnasta, 11 muusta turvallisuusalan yhdistyksestä, 29 yrityksestä sekä alueen kunnista. Liitolla on toimipaikat Turussa ja Porissa.Haka-kirjautuminen

Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu Turvallisuusosaamisen hallinnointitietokannan HAKAn, kautta.
Peruutukset
Jos ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua, peritään 50 % kurssin hinnasta ilmoittautumisen tehneeltä palokunnalta. Sairaustapauksissa todistus toimitettava välittömästi liiton toimistoon. Poisjäännistä ilman ennakkoilmoitusta, aloituspäivänä peruuttaneilta sekä kurssin keskeyttäneiltä peritään 100 % kurssimaksusta, mikäli kyse ei ole sairaustapauksesta, koska henkilö on tällöin vienyt jonkun toisen koulutuspaikan.
Palokuntanaiset
Palokuntanaistyö on lähes 3 500 naisen harrastus Suomessa. Suomenkielisiä osastoja on n. 300 ja ruotsinkielisiä n. 40. Alueellisten pelastusliittojen kautta kaikki osastot ovat mukana SPEKin valtakunnallisessa toiminnassa.
Palokuntatyössä tapaturmien ja tulipalojen ennaltaehkäisy on nousemassa yhä tärkeämpään asemaan. Kumpi onkaan loogisesti ajatellen tärkeämpää: huomisen tulipalon ehkäiseminen vai eilisen tulipalon sammuttaminen?
Palokuntanaisten vahvaa osaamisaluetta on arki- ja asumisturvallisuus. Palokuntanaiset ovat luomassa turvallisuuskulttuuria, jossa turvallisuus tuodaan ihmisten luo. Palokuntanaiset antavat turvallisuusneuvontaa ja opastusta erilaisissa tilaisuuksissa ja erilaisille ihmisryhmille. He ovat läsnä esimerkiksi turvallisuutta edistävillä messuilla ja teemapäivinä. He opastavat ja neuvovat esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, eri laitoksissa ja toisten järjestöjen kursseilla. Neuvonnassa korostetaan etenkin kodin turvallisuutta. Muita neuvonnan aiheita ovat esimerkiksi turvallinen tulen käsittely, tapaturmien ehkäisy ja hätäilmoituksen tekeminen.