Palokuntanaistyön kevät 2024

Palokuntanaistyön vuosi on alkanut vauhdikkaasti, ja kevät on selkeästi jo pitkällä kilpailuiden ja kurssien lähestyessä. Kevätseminaarit on monella alueella pidetty ja ajankohtaisiin aiheisiin syvennytty. Tästä artikkelista löydät koonnin palokuntanaistyön ajankohtaisuuksista keväällä 2024.

MIMMIN MALJA -KILPAILU
Palokuntanaisten perinteinen kilpailu – Mimmin Malja järjestetään tänä vuonna Varsinais-Suomessa, Turussa 27.4.2024. Kutsu ja lisätietoa tulossa maaliskuussa.
LSPeL naistyövaliokunta tarkistaa kilpailusäännöt maaliskuun aikana – tämän hetkiset säännöt löytyvät täältä.

PALOKUNTANAISTYÖN PERUSKURSSI
Järjestetään monimuoto-toteutuksena. Kurssilla hyödynnetään Priima oppimisalustaa ennakkotehtävien tekoon ja materiaaleihin, läsnäolo kurssipäivä järjestetään Kiikan Nuorisotalolla (Törmätie 8) 4.5.2024.
Ilmoittautuminen HAKA:ssa 28.3. mennessä (sitova oppimisalusta työskentelyä varten).
Kurssin mainoksen ja lisätietoja löydät täältä.
Tervetuloa mukaan!

Peruskurssin jälkeen osaat kertoa pelastusalan organisaatiosta, vapaaehtoisen ja sopimuspalokuntatoiminnan taustoista ja merkityksestä pelastustoimessa sekä palokuntatoiminnan historiasta.
Osaat myös kuvailla, millaisia eri vaihtoehtoja palokuntien eri osastot vapaaehtoistyölle ja harrastamiselle tarjoavat sekä toimia yhdistyksen jäsenenä ja kokouksissa.

LEIRITOIMINNAN INFO
Kiinnostaisiko sinua tulla tekemään leiriä , mutta et oikein tiedä mitä siellä tekisit? Järjestämme teamsilla tilaisuuden kaikille kiinnostuneille, jossa esitellään leirin toimintoja ja mahdollisuuksia. 
Osallistua voi, vaikka ei olisi koskaan ollut leirillä tai siitä olisi kertynyt jo hieman aikaa. Artikkelin löydät tästä.

Järjestämme 13.3.2024 klo 17 teams -yhteydellä infotilaisuuden. 
Linkki teamsiin lähetetään tähän lomakkeeseen ilmoitettuun sähköpostiin 13.3. päivän aikana ennen tilaisuuden alkua. Ilmoittautumaan pääset tästä.

TAPA- JA ETIKETTIKURSSI
Järjestetään Raisiossa, Raision seudun koulutuskuntayhtymän tiloissa (Raseko) 16.4.2024 klo 18-20. Mukaan kurssille mahtuu 39 osallistujaa. Tarkemmat tiedot kurssista tulossa osastoihin maaliskuun aikana.

HÄLYTYSMUONITUSKURSSI (Laitila)
Järjestetään 23.3.2024 Laitilan paloasemalla (Kaukolantie 19). Sitovat ilmoittautumiset hälytysmuonituskurssille 11.3.2024 mennessä. Kurssin osallistumismaksu on 35 euroa/henkilö (laskutetaan palokunnilta).
Kurssin mainos ja lisätietoja löydät täältä.

Kurssi on tarkoitettu palokuntanaisille ja palokuntalaisille, jotka toimivat hälytysmuonituksen parissa. Kurssin tavoitteena on, että kurssilainen tuntee ja tietää hälytysmuonitusjärjestelmän omalla alueellaan sekä osaa toimia hälytysmuonitusryhmän jäsenenä ja hänellä on valmiudet perustaa hälytysmuonitusryhmä. 
Kokonaisuus muodostuu teoriasta ja käytännön harjoituksista, jotka tehdään omissa palokunnissa tai muuten sovitusti. Saat mukaasi kurssilta ison paketin tietoa kaikesta siitä, mitä hälytysmuonituksessa pitää ottaa huomioon.