Palokuntakoulutusuutiset, lokakuu 2023

Syyskauden palokuntakoulutustoiminta on ollut aktiivista. Loppuvuoden kurssit on saatu aikataulutettua, joten uusia kursseja ei enää todennäköisesti tule hakuun tälle vuodelle. Kurssit ovat vetäneet hyvin väkeä, minkä vuoksi osalla kursseja on jouduttu varasija- ja karsintamenettelyyn.

Kaikki LSPeL:n aktiiviset kurssit ja tapahtumat löytyvät hakasta TÄSTÄ päivittyvästä kestolinkistä. Laita talteen.

Pelastustoiminnan peruskursseja käynnistyy tänä vuonna yhdeksän, joista viimeinen (Kaakkois-Satakunta) Käynnistyy marraskuussa. Parhaillaan peruskurssi on käynnissä Turussa ja Eurassa. Jos vahvuudet käynnissä olevilla ja käynnistyvillä kursseilla pysyy vakiona, niin odotettavissa on 115 peruskurssin käynyttä lisää Länsi-Suomeen vuonna 2023. (vrt. 2022: 101, 2021: 86).

Savusukelluskurssit vielä haussa Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Molemmilla on vielä hyvin tilaa. Toivottavasti saadaan riittävästi päteviä hakijoita, että kurssit voidaan toteuttaa.

Ensiapu- ja ensivastekursseja saatiin myös auki loppuvuoteen. EA kurssien osalta haut ovat päättyneet. Ensivastekurssit Satakunnassa ja Varsinasi-Suomessa on vielä molemmat auki hakuun.

Öljyvahvingontorjunnan kurssi saatiin käynnistymään Ugissa täysvahvuudella. Satakunnan palokunnille saatiin aikataulutettua hälytysajoneuvon kuljettajakurssi tälle vuodelle. V-S palokunnille yritetään vastaava saada alkuvuoteen. Kun taas vauriopuukurssi saatiin Varsinais-Suomalaisille loppuvuoteen ja Satakuntalaisille vastaava taas alkuvuoteen.

Koulutukset (18.10.2023 tilanne)

Terveisin
Anssi Lamminen
koulutuspäällikkö
LSPeL