Koulutusuutiset, kesäkuu

Kevätkausi alkaa olla koulutuksen puolelta taputeltu

Repaleinen kevät 2021 alkaa olla maalissa. Muun muassa Varsinais-Suomessa saatiin kasaan EA- ja EVY -kurssit loppukeväästä ja alkukesästä. Pelastustoiminnan peruskurssit puskettiin myös läpi erityisjärjestelyin. Etenkin Salon alueen 16-17 -vuotiaiden kurssi oli tärkeä. Kurssin vastaavat kouluttajat hyödynsivät kattavasti etäopetusta teoriatunneissa ja heti kun rajoitukset antoivat periksi, käytiin kiinni käytännön harjoitteisiin. Ainakin osa kurssin vastaavista kouluttajista näki etämahdollisuuden teoriaopetuksesta käteväksi mahdolliseksi myös tulevaisuudessa. Säästää matkustamista kaikilta.

Satakunnan puolella tilanne kurssikevään osalta oli huonompi. Kursseja ei ollut auki ja kun rajoitukset höllenivät, alkoi jo kesä- ja lomakausi, joten ilmoittautumisaikaväli ja järjestelyt kävivät ahtaaksi. Tästä johtuen Satakunnan kursseja avattiin alkamaan heti elokuusta.

Syksylle kaavailtua

Kesä näyttää millaisilla rajoituksilla syksyä lähdetään vetämään. Koulutustarjontaa ja päivämääriä suunnitellaan paraikaa vastaavien kouluttajien kanssa. Kursseja avataan sitä myötä, kun saadaan päivämääriä lyötyä lukkoon. Kaikkia suunniteltuja 2021 vuoden koulutuksia ei voida syksylle ymmärrettävästi laittaa, mutta yritetään löytää tasapaino siten, että kouluttajien ja kurssilaisten resurssit olisivat riittävät ja ensi vuonnakin olisi virtaa kouluttautua ja kouluttaa.

Syksylle (jo avoinna olevien lisäksi) on suunnitteilla tällä hetkellä: Varsinais-Suomeen ainakin pari peruskurssia(PTPK) ja pari savua, EA ja Evy. Satakunnan puolelle on kaavailtu myös peruskursseja, savusukellus, ensivaste- ja Ensiapukurssi. Myös surullisen pitkäksi koronan vuoksi venynyt YJK 2. osa viedään maaliin pikimmiten.

Tällä hetkellä HAKAssa haussa olevat kurssit (tarkista ilm. eräpäivät HAKAsta)

4.-8.8.2021 Tieliikennepelastaminen (TIPE1), Pori                

4.-31.8.2021 Savusukelluskurssi (PeO), Pori                

24.-25.9.2021 Pelastustoiminnan peruskurssi, Loimaa

1.-5.9.2021 Tieliikennepelastaminen (TIPE1), PoSa, Pomarkku

4.-18.9.2021 Pintapelastuskurssi (PeO), Rauma

7.9.-10.10.2021 Pelastustoiminnan peruskurssi, Pori

16.- 19.9.2021 Palokuntien ensiapukurssi, Vakka-Suomi                                       

Parempaa syksyä odottaen, hyvää kesää kaikille

Anssi Lamminen, koulutuspäällikkö, LSPeL