Kouluttajaristeilyn vinkkejä, linkkejä & nostoja

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna järjestetylle kouluttajaristeilylle osallistui yhteensä 117 järjestö- ja palokuntapuolen kouluttajaa. Risteilyn aikana esiin nousi monia hyödyllisiä linkkejä ja materiaaleja. Kokosimme niitä tähän artikkeliin helposti löydettäviksi.

Hyödyllisiä linkkejä & nostoja:

LSPeL Toimintaohje epäasiallisen käytöksen ja häirinnän varalta palokuntatoiminnassa – TÄSTÄ

Et Ole Yksin – materiaalipankki – TÄSTÄ

Et Ole Yksin – Kuinka tunnistaa henkinen ja fyysinen väkivalta? Entä mitkä ovat laiminlyönnin perusteet? Kaipaatko kouluttajana apua tilanteen ratkaisemiseksi – chat ja auttava puhelin ovat myös kouluttajien käytössä. – TÄSTÄ

Et Ole Yksin-koulutus voidaan toteuttaa verkkokoulutuksena. Koulutuksen päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia harrastustoiminnassa. Mikäli haluatte koulutusta aiheesta esim alueenne tilaisuuksiin tai tapahtumiin, on se täysin mahdollista.
Matalalla kynnyksellä voi ottaa yhteyttä: Sanni Laurila, Väestöliitto (+358 40 190 3611 / sanni.laurila@vaestoliitto.fi )

Allianssi & SOSTE Toimintaohje Lasten turvallisuutta lisäävät toimintatavat ja vapaaehtoisen rikostaustan selvittäminen – TÄSTÄ

SPEK Palokuntanuorisotoiminnan erityistilanteet -opas (sähköinen versio) – TÄSTÄ

Kipinä TyökaluTÄSTÄ

Liekki TyökaluTÄSTÄ

Palokuntaan.fi – materiaalipankki – TÄSTÄ

Palokuntoon -liikuntaohjelma – TÄSTÄ

Tiesitkö, että alueellamme on koulutettuja Palokuntoon lähettiläitä, jotka voi kutsua omaan palokuntaan kylään vaikka pitämään liikunnalliset viikkoharjoitukset.
Palokuntoon lähettiläitä ovat mm:
Anu Koivumäki – Jämijärven VPK – 040 725 7028
Sari Kaunismäki – Ulvilan VPK – 050 597 9491
Virpi Hurula – Vahdon VPK – 050 077 5990
Suvi Laaksonen – Suomusjärven VPK – 044 327 8432

Kouluttajaristeilyn osallistujia
Ryhmätyöskentelyä
Ryhmätyön aihe esimerkki

Lisätietoja:
Nina Aronen
järjestöohjaaja / LSPeL
044 541 0221 / nina.aronen@lspel.fi