Polte 2021 virtuaalileirin yhteenveto 

Polte 2021 Virtuaalileiri on nyt tullut päätökseensä. Virtuaalileirillä oli suoritettavana tasokurssit 1-4, tiiviskurssi, sekä ensiavun jatkokurssi. Virtuaalileirille ilmoittautui yhteensä 150 nuorta, joista 110 suoritti kurssinsa hyväksytysti. Virtuaalileirin alustana toimi tänä vuonna Priima, jossa kurssi toteutettiin yhteistyössä SPEK:n kanssa.

Nuorista 85,1 % koki saaneensa “Kyllä, hyvin” tai Kyllä, kohtaisesti” uutta oppia kurssiltaan. Yli 80% koki Priiman oppimisalustana helpoksi käyttää. Opetus ja materiaali oli yli 90% mielestä hyvää ja selkeää. Opetusmuodoista virtuaalileirillä eniten nuorten mieleen olivat kyselylomakkeet (39,4%), opetusvideot (36,2%) ja opetuskuvat ja tekstit (22,3%). Kouluarvosanoin keskiarvo oli noin 8,5. Nuorista 73,4 % vastasi olevansa valmis käymään kursseja ainakin osittain virtuaalisesti jatkossa. 18,1 % vastasi ettei osaa sanoa, ja 8,5% ei olisi valmis.  

Nuorilta kerättiin myös avoin palaute kurssista ja kysyttiin mitä asioita he mahdollisesti haluaisivat ensi kesän palokuntaleirillä tehdä. Saimme mm seuraavanlaisia vastauksia: 

”Oli tosi kiva kurssi, näitä voisi tehdä vaikka kuinka paljon”, ”Hyvä kurssi kiitos! Käytännön harjoituksia leirille”, ”Kurssi ei ollut liian vaikea ja oppimateriaalia riitti”, ”Kurssi oli mahtava ja selkeä”, ”Hyvin tehty kurssi, ei valittamista”, ”Kurssi oli mahtava. Opin paljon uutta. Haluaisin palokuntaleirillä tehdä ensiapu ja perusselvityksiä”, ”Leirillä on kavereita”, ”Sammutusharjoituksia”, ”Kurssi oli hyvä, vaikkakin etänä. Olisihan se parempi, että koko kurssi olisi ollut lähiopetuksessa.” ja ”Kesällä leirillä haluaisin uida ja nukkua teltassa.” 

Kehittämisen kohteitakin löytyi mm tekstien pituuksista, videoiden äänenvoimakkuuksista, Priimasta alustana, suoritusmerkintöjen kirjaamisesta, tehtävien aikarajan asettamista näkyville, jne.  

Jokaiseen palokuntaan, jossa on hyväksytysti kursseja suorittaneita nuoria, on oltu yhteydessä sähköpostilla tiistaina 8.2. Mikäli nuoriso-osaston johtaja ei löydä sähköpostistaan koontia suoritteista, olkaa yhteydessä nina.aronen@lspel.fi.  

Virtuaalileirin kurssista on nuorille pyritty HAKA:an merkitsemään suoritteet, mutta pyydämme osastonjohtajia vielä tarkistamaan ne oikeiksi. Näin pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni nuori pääsisi jatkossa helposti oikealle kurssille, esim ensi kesän ELDIS 22 -leirillä. 

Todistukset ja leiri muistamiset saapuvat palokuntiin alkukevään aikana.  

Suuri kiitos virtuaalileirin järjestelyistä ja isosta työstä kurssimateriaalien luomisessa kurssinjohtajille: 
Tasokurssi I – Jonna Valo  
Tasokurssi II – Anni Liimatainen 
Tasokurssi III – Erja Haiko 
Tasokurssi IV – Toni Riuttanen  
Tiiviskurssi – Minttu Uitto  
Ensiavun jatkokurssi – Katri Laaksonen  
Sekä virtuaalileirin koulutuspäällikkö Heli Järvelä.
Hyvästä yhteistyöstä kiitämme SPEK:n Camillaa, Raakelia ja Nikoa. 

Olette kaikki olleet mahdollistamassa Virtuaalileirin toteutumista omalla työpanoksellanne. Mahdollistaneet vallitsevasta pandemiasta huolimatta nuorille tilaisuuden kehittää omaa oppimistaan kurssimuotoisena. Valtavan suuri kiitos.