POLTE 2021 leiriä ei järjestetä tulevana kesänä Koskella

Liiton nuorisotyövaliokunta päätti torstaina 8.4. kokouksessaan, että POLTE2021 -palokuntanuorisoleiriä ei Koskella järjestetä.

Päätökseen vaikutti vielä täysin epävarma koronatilanne kesän osalta sekä epätietoisuus kesän kokoontumisrajoitusten osalta. Aikataulu leirin toteuttamiseen uudella tavalla ja hygieniaturvallisuus huomioiden olisi ollut myös melko tiukka.

Leirille ilmoittautui reilu 230 henkeä maaliskuun loppuun mennessä. Tilanne on ikävä, sillä liiton alueelle tulee kolmen vuoden leiritauko, koska Kansainvälinen Eldis22 -palokuntaleiri on Helsingissä vuonna 2022. Tahtotila on, että Koskella tavataan vuonna 2023.

Nuorisotyövaliokunta päätti, että palokuntarippikoulun leiriosuus ja konfirmaatio tullaan järjestämään Koskella leiriajankohtana, mikäli se on rajoitusten puolesta mahdollista.

Lisäksi valiokunta suunnitteli korvaavia toimintoja leirin tilalle

Yksi olisi, että toiminta-alueet järjestäisivät oman nuorisotyön toimintapäivän kesäleirin ajankohtana, mikäli rajoitukset sallivat esimerkiksi yhden päivän ulkotapahtuman. Syksyllä on suunnitelmissa järjestää isompi nuorisotyön tapahtumapäivä sekä virtuaalileirin 2021 toteuttaminen.

Terveisin

LSPeL nuorisotyövaliokunta