Palokuntakoulutusuutiset helmikuu 2024

Koulutusvuosi on lähtenyt aktiivisesti käyntiin. Kursseilla tällä hetkellä jo hyvin hakijoita. Pääosa kevään kursseista on aikataulutettu ja julkaistu. Joitain kursseja saattaa vielä nousta hakuun (Ensiapu, EVY yms.), jos saadaan päivämäärät mahtumaan kalenteriin. Kevään kurssitarjonta nousee jälleen yli 20 kurssin.

Pelastustoiminnan peruskurssit

Varsinais-Suomen kevään molemmat kurssit (Turku & Loimaa) käynnistyivät täysimääräisinä helmikuussa. Satakunnassa Peruskurssin haku (Pori) on vielä auki. Toista kurssia ei keväiseen Satakuntaan todennäköisesti tule, sillä kaavailtu PoSan kurssi siirtyi alueen pyynnöstä syyskauteen. Rauman alueen peruskurssi on jo aikataulutettu alkavaksi heti syyskuun alkuun. Jos Satakunnan savusukelluskurssi ei toteudu, niin Rauman peruskurssi saattaa siirtyä loppukevääseen.

Savusukelluskurssit

Molemmissa maakunnissa on Savusukelluskurssit haussa keväälle. Turun kurssi näyttäisi toteutuvat (nyt jo 7 hakijaa), Satakunnan savulle vielä tilaa runsaasti. Toivottavasti saadaan molemmat toetutumaan, sillä ao. kurssi ei ole kerännyt viime aikoina liikaa kelpoisuudet täyttäviä hakijoita.

Sammutustekniikkakurssit tulevat!

Molempiin maakuntiin on tälle keväälle saatu pilottiin pelastusopiston uusi sammutustekniikkakurssi. Molemmat kurssit ovat auki haussa ja tulevat toteutumaan (hakijoita jo hyvin). Kurssin suunnittelija Ville Ala-Kokon (PeO) mukaan: Sammutustekniikkakurssi soveltuu sopimushenkilöstön perus ja täydennyskoulutukseen. Kurssi soveltuu myös erinomaisesti jo pitkään pelastustoiminnan tehtäviin osallistuneille sopimushenkilöille myös ryhmänjohtajille, jolloin tämä kurssi tarjoaa heille uutta, sekä päivitettyä tietoa.

Kurssin kesto on yhteensä 68 tuntia (2,5 op).Itsenäinen opiskelu 15h, Oppitunnit 21h, Harjoitustunnit 32h

1.1.2025 alkaen sammutustekniikkakurssi edellytetään ennen savusukelluskurssia.

LUE LISÄÄ KURSSIESITTELYSTÄ

Ryhmänjohtajakurssit

Varsinais-Suomen RJK 2024 pääsykoe on 22.3. Haku/ilmoittautuminen on auki Hakassa. V-S RJK toteutetaan siten, että OSA1 kevätkausi, OSA2 Syyskausi. Satakunnan RJK24 on aikataulujen osalta suunnittelupöydällä. Kutsu pääsykokeisiin saapuu välittömästi, kun päivämäärät on saatu lyötyä kiinni.

Uusi täydennyskurssi

A ja B Luokkien veneenkäsittelykurssi on haussa molempien maakuntien palokunnille HAKAssa. Kurssi järjestetään Ugissa la 1.6.2024 UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ ON 18.5.. Oiva tyyli aloittaa veneily- ja kesäkausi kouluttautumalla. Kurssista lisää palokuntien spostissa ja Hakassa.

Päivittyvään HAKA -linkkiin pääset, missä LSPeL ajantasaiset koulutukset ja tapahtumat: TÄSTÄ