Palokuntakoulutusten tilanne nyt

Missä mennään tällä hetkellä?

Palokuntakoulutusten tilanne nyt

EVY- kurssi on ollut ensimmäistä kertaa teorian osin etänä ja kun kokoontuminen on sallittua, saadaan kurssi maaliin käytännön harjoitteiden jälkeen. Suunnitteilla on samanlainen marssijärjestys myös nuorten, 16-18v, Pelastustoiminnan peruskurssin osalta Halikossa.

Hakassa on avoinna joitakin kursseja eikä tällä hetkellä mitään lisätä. Ehkäisemme tällä ajankohtien siirtorumbaa.

Surkeaa on, että kokoontumisrajoitukset kouluttamista kurittavat isolla kädellä. Tarkoittaen, että rajoitusten hellittäessä ketsuppipullosta päästetään paineet pihalle. Pääpaino menee näillä näkymin viime vuoden tapaan syksylle. Toivottavasti ainakin.

Mielenkiintoinen webinaari luvassa

Parempia kurssiaikoja odotellessa koitetaan järjestää muutamia webinaareja, joista mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä eniten Mikko Saastamoisen tieliikennepelastamisen webinaariin. webinaariajankohdat kolahtavat palokuntien sähköposteihin ja Hakaan lähiaikoina. Suosio tulee olemaan suuri, joten Satakunta ja Varsinais-Suomi laitetaan omille päivilleen Teamsin osallistujarajoitusten vuoksi.

KOULUMAALI

Koulumaalin tulo on kuumimmillaan. Satakunnassa vielä käynnistyssavuja, eli vastuut ja prosessit vielä hiottavana, jotta saadaan tuotantoon. Varsinais-Suomen puolella on Koulumaalista ollut jo info, missä koko prosessi käsiteltiin. Ensimmäiset ovat jo suorittaneet alkutaipaleen vaatimuksen eli tietoturvatentin ja ovat matkalla ensimmäiselle kurssille Koulumaalin saattelemana. Kunhan vain saadaan kurssitoiminta jälleen jaloilleen.

Jussi Suutarinen
koulutuspäällikkö
Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto