Nuorten Kesä2021

Poikkeuksien kesä nro 2. Vaikka iso palokuntaleiri ei tänäkään vuonna nähnyt päivänloistetta kesällä, saatiin korvaavia tapahtumia järjestettyä nuorille. Kiitos kuuluu kaikille nuorisotyön vapaaehtoisille.

Anni Liimatainen, Rantakulman VPK:sta valittu vuoden palokuntanuorisotekijäksi

Anni Liimatainen Rantakulman VPK

LSPeL Turun toiminta-alueella operoiva Rantakulman VPK on saanut iloisia uutisia, sillä palokunnan jäsen Anni Liimatainen on valittu vuoden palokuntanuorisotyöntekijäksi Suomessa. Anni on oman nuoriso-osastotoiminnan lisäksi toiminut pitkään aktiivisesti myös mm. liiton nuorisotyössä leirin koulutuksissa kurssinjohtajana ja kouluttajana. Liitto onnittelee ja kiittää aktiivisesta toiminnasta oman palokunnan ja alueemme palokuntanuorisotyön edistämiseksi.

Annin vinkki muille palokuntanuorisotyössä toimiville, on tehdä yhteistyötä muiden nuoriso-osastojen ja kouluttajien kanssa, jakaen hyviä ideoita ja toimintatapoja keskuudessaan.  

LSPeL Toiminta-alueiden tapahtumapäivät

Kesä ilman leiriä on melko tylsä. Liiton toiminta-alueilla järjestettiin kuitenkin toimintapäiviä nuorille. Tapahtumat rakentuivat oman toiminta-alueen näköisiksi. Ohjelmassa oli mm. koulutusta, pelejä ja kilpailuita. Vakka-Suomen toiminta-alueen haastoi muut alueet tulitikunheittokilpailuun. Tuli todennettua, että tulitikkua voi viskata reippaasti yli 10 metriä.

Toimintapäivä Rauman alueella käynnissä.

Heinäkuussa Koskella saatiin järjestettyä palokuntarippikoulu, jossa 9.7. konfirmoitiin 20 alueemme nuorta. Rippikoulun totutuksesta vastasi tuttu rippipappimme Ismo Nieminen, sekä pääisonen Olga Raitanen muiden isosten kanssa. Maittavat muonat rippileirille valmisti Kosken TL VPK:n naisosasto. Kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille, Kosken VPK:lle sekä Kosken kunnalle upean rippileirin onnistuneesta totutuksesta.

Konfirmaatio Kosken kirkolla 9.7.

MiniEldis22h järjestettiin valtakunnallisesti 7.8. Ajatuksena tapahtuman taustalla oli järjestää turvallista yhdessäoloa pienemmällä porukalla, suurten leirien peruuntuessa. Alueeltamme tapahtumaan osallistui 8 palokuntaa, Euran, Nakkilan, Noormarkun, Pihlavan, Porin, Uudenkoiviston, Suomusjärven ja Taivasalon VPK. Päivän aikana oli SPEK:n toimesta järjestetty ohjattua toimintaa etänä, sekä oman VPK:n järjestämää tekemistä. Ohjelmassa oli esimerkiksi kilpailuja, suppailua, pihapelejä, saunomista, striimin välityksellä toteutettu esiintyjä, pelastuskoiratoiminnan esittelyä, sekä paljon muuta mukavaa yhdessä oloa.

MiniEldis22h -tapahtumaa viettämässä Porissa Pelastusharjoitusalueella.

Kiitos jokaiselle nuorten kesätoiminnan mahdollistajalle.

Terveisin,
Nina Aronen
järjestöohjaaja, LSPeL