Nuorisotyötä yli vuosikymmenten

Porin alueen nuorisotyön pitkäaikainen alueohjaaja Antti Loimainen Nakkilan VPK:sta luopuu tehtävästään vuoden vaihteessa. Antti toimi Porin alueen nuorisotyönohjaajana eli antona vuosina 2009-2022. Sitä ennen hän ehti toimia liiton nuorisotyön kilpailuvastaavana vuosina 2005-2008. Nuoriso-osaston kouluttajana hän on aloittanut vuonna 1994.

Kilpailuvastaavana Antti toimi Porin alueen nuorisotyössä myös useita vuosia – kymmeniä. Sitoutuminen pitkäjänteisesti nuorten kilpailutoimintaan on näkynyt myös mm alueen  kilpailusääntöjen kehittämistyössä.

Antti on tehnyt nuorisotyötä laaja-alaisesti liiton eri luottamustehtävissä yli vuosikymmenten, osallistunut aktiivisesti leirielämään ja nuorisotyövaliokunnan työskentelyyn.

Leirejä onkin kertynyt huima määrä, 28 kaiken kaikkiaan. Pitkän leirihistorian ansiosta Antille on kertynyt kokonaisvaltainen kuva eri leirin toiminnoista, sillä hän on toiminut niin huollossa, kanttiinissa, kilpailuiden vetäjänä ja vuodesta 2019 lähtien leirin vaahtosammutinhuollossa, eli leiripäivähoidossa.

Kuva leiripäivähoidosta.
Tiina Lehtonen

”Sanoessaan hoitavansa homman kuin homman, Antin sanaan on voinut luottaa” – Tiina Lehtonen, Porin alueen naistyönohjaaja.

Tiina kuvaa Anttia laajakatseiseksi ja monipuoliseksi, periaatteen ihmiseksi jonka kanssa on ollut mukava tehdä ja toteuttaa aluetoimintaa.

Aluetoiminnassa jatkoa on tulossa, sillä Antti jatkaa aluetoimikunnassa myös ensi vuonna, tällä kertaa jäsenen roolissa, mentorioiden ja avustaen uutta alueohjaaja Anne-Mari Heiskalaa (Pihlavan VPK) alueen vara-antona.

Kiitämme pitkästä ja ansioituneesta työstä alueen nuorisotyön eteen.

Porin alueen kiitostaulu.
Nuorisotyön puheenjohtaja Kirsi Peltonen kiitti Antti Loimaista pitkään tehdystä nuorisotyöstä koko liiton puolesta.

Antille on myönnetty LSPeL pronssinen ansiomerkki 2008, LSPeL hopeinen 2012, SPEK ansiomitali 1992, ja SPEK ansioristi 2013.

Sekä 2022 LSPeL kultainen ansiomitali.

Liiton kultaisen ansioristin jakoivat Porin aluetoimikunnan puheenjohtaja Matti Lehtonen ja Satakunnan Pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Pekka Tähtinen Porin alueen puurojuhlassa 4.12.2022 Porissa.