Nuorisotyön koulutusvastaavan esittely

Nuorisotyövaliokunta päätti kokouksessaan 30.1.2022 nimetä nuorisotyön koulutusvastaavaksi Kuusjoen VPK:sta Jonna Raukolan. Raukola valittiin luottamustehtävään vuosiksi 2022 -2023.

Koulutusvastaavan tehtävänä on luotsata eteenpäin palokuntanuorisotyötä liittomme alueella yhdessä nuorisotyövaliokunnan kanssa, olla kiinnostunut valtakunnallisesta palokuntanuorisotyöstä, sekä olla mukana kehittämässä toimintaa. Jonna kuvaileekin tuntemuksiaan uudesta tehtävästään seuraavaksi: ”Minulle kouluttautuminen ja kehittyminen on aina ollut tärkeää. Lasten ja nuorten parissa työskentely ihan parasta ja hyvin mielekästä. Ihan huippu juttu, että saan yhdistää näitä kaikkia ja päästä kehittämään palokuntanuorten koulutuksia.”

Hän kuvaa itseään ”kolmannen polven palokuntalaiseksi” ja kertookin oman palokuntauransa alkaneen jo 90-luvulla. Kotipalokunta on alkujaan ollut Koski TL:llä, mutta vuodesta 2016 Jonna on vaikuttanut Kuusjoen VPK:lla. Jonna on kouluttautunut aktiivisesi palokunnassa, erityisesti palokuntakoulutuksen puolella. Tuoreimpana kurssina viime vuoden lopussa suoritettu sopimuspalokunnan päällikkökurssi. Jonna onkin tuttu näky Kuusjoen asemalla, sillä hän kuuluu palokunnan hallitukseen, kouluttaa nuoriso-osastossa nuoria, sekä toimii hälytysosastossa ryhmänjohtajana. Voikin hyvin uskoa (???), kun Jonna sanoo palokunta harrastuksen olevan lähellä sydäntä.

Uuteen tehtäväänsä hän tarttuu innoissaan ja odottavaisena, sekä summaa yhteen tulevaa seuraavanlaisesti: ”Toivon, että  tulevaisuudessa saadaan palokuntanuorten ja kouluttajien koulutuksia kehitettyä niin, että ne ovat nykypäivää palvelevia ja niissä huomioidaan eri oppimismenetelmät ja erilaiset, yksilölliset oppijat. Toiveena on myös, että poikkeusolojen jäljiltä palokuntanuorisotyö ja palokuntien nuoriso-osastot aktivoituvat uuteen kukoistukseen ja kipinä koulutusten pariin roihahtaa uuteen nousuun. Ihan huippua myös olla ihan eka LSPeL:n nuorisotyön koulutusvastaava ja päästä kehittämään tätä tehtävää! ”

Henkilöesittely
Nimi: Jonna Raukola
Kotipalokunta: Kuusjoen VPK
Perhe: 3 lasta (kaksi palokuntalaista, yksi jääkiekkoilija)
Vapaa-aikana: Sähly, kuntosali, rullaluistelu, luonnossa liikkuminen ja muu monipuolinen liikkuminen eri lajien parissa
Motto: Mikään ei muutu jos mikään ei muutu
Muuta: on kummitäti 9:lle kummilapselle

Kuva: Maisa Heinonen

”Ensi kesänä Eldis22:lla minut löytää Vesipelastuksen teemamestarin hommista, joten tuu moikkaamaan :)” – Jonna