Naisten elokuvapäivä Kauttualla

Liittomme naistyövaliokunta ideoi viime vuonna uudenlaista toimintaa ns koronan jälkeiseen aikaan. Syntyi idea naisten yhteisestä elokuvapäivästä. Jotta päästäisiin sanoista tekoihin ja tilaisuus saataisiin järjestymään, koottiin työryhmä sitä toteuttamaan. Päivänvalon tapahtuma näki 26.5. helatorstaina Kauttuan elokuvateatterissa.

Ennen elokuvaa nautittiin yhdessä kuohuvaa, sekä hieman makeaa. Syitä juhlaan olisi ollut useita, mutta päällimmäisenä kuitenkin mahdollisuus yhteen kokoontumiseen vuosien jälkeen.

Tunnelmia ennen elokuvan alkua

Elokuvaksi valikoitui kolmen nuoren naisen kasvutarina ”Tytöt, tytöt, tytöt”. Keväällä ensi-iltansa saanutta elokuvaa kuvataan synopsissa seuraavin sanoin:
”Kolme tyttöä, kolme perjantaita
Mimmi ja Rönkkö ovat parhaat ystävät, toistensa tukena niin hyvässä kuin pahassa. Elämän suunta ei ole aina selvillä, mutta maailma on avoin.
Emma on kansainvälisille areenoille tähtäävä taitoluistelija, jolle suunta on täysin selvä, ja se on ylöspäin. Kun kaikki kolme tyttöä kohtaavat samoissa bileissä, seuraa yllättäviä tapahtumia – eikä mikään ole niin kuin ennen. Tästä alkaa ajanjakso, jona tunteet ovat suurempia kuin elämä itse, kaikki hetket ovat täynnä energiaa, ja jokainen päivä on uusi mahdollisuus.”

Tätä tarinaa oli saapunut katsomaan lähes 80 palokuntanaista eri puolilta Satakuntaa ja Varsinais-Suomea. Kiitos jokaiselle osallistujalle, ja pahoittelut kaikille mikäli elokuvan sisältö ja ronski kerronta aiheutti ikäviä tuntemuksia.

Tunnelmaa elokuvateatterissa