LSPeL Puhujat SuomiAreenassa -Kuka meitä pelastaa 2030?

LSPeL:n järjestämä paneelikeskustelu SuomiAreenassa Porissa paneutuu pelastustoiminnan resursseihin tulevaisuudessa, etenkin vapaaehtoisen palokuntatoiminnan näkökulmasta. Mitä pelastustoiminta maksaa yhteiskunnalle? Entä kuinka paljon maksaa vapaaehtoinen palokuntatoiminta? Mikä arvo vapaaehtoisella palokunnalla on yhteiskunnassa?

Tilaisuuden juontaa Mira Leinonen, pelastusylitarkastaja, E-S aluehallintovirasto

Puhujina tilaisuuden teemaan pureutuvat alan aktiivit ja vaikuttajat:

  • Eeva Kalli, kansanedustaja, (kesk)
  • Pekka Tähtinen, pelastusjohtaja, Satakunnan hyvinvointialue
  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, Porin kaupunki
  • Mervi Parkkonen, puheenjohtaja, Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto
  • Ilkka Horelli, ylijohtaja, L-S aluehallintovirasto
  • Petri Jaatinen, palokuntajohtaja, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö SPEK

Ovatko resurssit vähissä sekä ammatti- että vapaaehtoisen henkilöstön piirissä tulevaisuudessa? Riittääkö osaava vapaaehtoinen ja vakinainen väki ja miten resurssit turvataan. Kuka saa pelastaa, kun väki vähenee ja vaatimukset kovenevat? Mikä on kunnan rooli kuntalaisten turvallisuudessa?

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto (LSPeL) on mukana virallisena tilaisuudenjärjestäjänä SuomiAreenassa tulevana kesänä Porissa. LSPeL paneelikeskustelu järjestetään torstaina 27.6.2024 klo 13-13.45. Kauppakeskus Puuvillan SuomiAreenan lavalla. Keskustelu striimataan livenä myös MTV Katsomoon. Paneelikeskustelussa pureudutaan pelastusalan ajankohtaisiin aiheisiin mielenkiintoisten panelistien kanssa. Pysy kuulolla. #Suomiareena #suomiareena2024