Länsi-Suomen palokuntien C-ajokorttihanke

Siitä hetkestä, kun rahoitushakemus lähti kesäkuun alussa Leader-ryhmien koordinaattorina tässä hankkeessa toimivaan Ravakkaan, kului neljä kuukautta siihen, kunnes viimeisinkin alueemme Leader sai tehtyä asiassa päätöksen. Sen jälkeen hakemus lähti käsiteltäväksi Ely-keskukseen, josta päätös rahoitukselle tulikin pikaisesti seuraavan mukaisesti: 

Satakunnan osalta päästään etenemään suunnitellun mukaisesti, eli kaikkien mukaan ilmoittautuneiden ja tukikelpoisten palokuntien jäsenille (60 hlöä) on tiedossa EasyDriverin koulutus ajokorttiluokan korottamiseksi. 

Sen sijaan Varsinais-Suomen Leader-ryhmistä VarsinHyvä oli jo aiemmin tänä vuonna käyttänyt suunnitelmakauden rahansa loppuun ja Jokivarsikumppanit tehnyt kielteisen avustuspäätöksen, joten niiden alueilla ei C-korttikoulutusta päästä käynnistämään. 

Valitettavasti vain suurin osa maakunnan kiinnostuneista palokunnista ja oppilasehdokkaista keskittyi juuri näiden alueiden palokuntiin, joten Varsinais-Suomesta koulutukseen on pääsemässä vain murto-osa ilmoittautuneista (Ravakan ja Ykkösakselin alueet).  

Seuraavaksi aletaan viemään asiaa käytäntöön, eli sovitellaan palokuntien, oppilaiden sekä autokoulujen kanssa käytännön järjestelyjä koulutukseen liittyen. Tästä liitossa vastaa pitkälti hallintokoordinaattori Saija Kirstilä.

Lisätietoja:
Saija Kirstilä
saija.kirstila@lspel.fi
044 541 0230 

Sammutusauto harjoituksissa.