Koulutusuutiset

Kurssien ilmoittaminen ja työkalut

Seuraavassa infoa kursseihin liittyen yleisesti

Kurssit tulevat AINA ensimmäisenä Hakaan josta selviää kaikki tarvittava tieto kurssin aikatauluista, sijainnista, pääsyvaatimuksista jne. Hakassa on helppo tehdä haku avoinna olevista kursseista niin, että valitsee haun alkupäivämäärän ja järjestäjäksi Länsi-Suomen pelastusalan Liitto. Tällöin kaikki kurssit saa näkyville yhdellä haulla.

Välillä aikataulut ovat nopeitakin eri syistä johtuen, joten varsinkin palokuntien koulutuspäälliköt; ottakaa Haka työkaluksi.

Olennaisena osana muistuttaisin että hakijatietojen pitää olla oikein. Lähes jokaiselta kurssilta löytyy osallistuja jolta puuttuu sähköpostiosoite tai se on väärin. Tämä aiheuttaa työtä ja selvittelyä kurssien järjestämiseen ja kurssille valituille ilmoittamiseen. Toisena osana on palokuntien omat sähköpostiosoitteet. Voitte ilmoittaa Jussille, jos on tarvetta lisätä, poistaa tai muuttaa vastaanottajia. Tietoon on tullut että postilaatikoiden haltija ei välttämättä jaa tietoa eteenpäin tai se tulee auttamatta myöhässä. Täältä käsin myös pyritään kehittämään ja parantamaan tiedon kulkua.

Kursseja ei enää lisätä kovin montaa tälle syksylle vaan suuntaus suunnittelusta menee alkuvuoteen, tilanteet huomioiden toki. Mainittakoon että koulutustarvekyselyyn ei vastauksia tullut kuin kolmelta palokunnalta. Ensi vuosi 2021 siis tullaan toteuttamaan kuluvan vuoden alkuperäisellä suunnitelmalla siltä osin kuin se on mahdollista.

Tämä vuosi on mennyt painottuen tiettyihin kursseihin ja siitä jatkumo on melko selkeä. Hienoa että osassa kursseja on ollut paljon hakijoita!

Hyvää syksyä kaikille!

Jussi Suutarinen, koulutuspäällikkö, LSPeL