Koulutusuutiset, tammikuu 2022

Pandemia haittaa ainakin alkuvuotta myös koulutusten toteutuksessa ja suunnittelussa. Esimerkiksi Satakunnan vauriopuiden raivauskurssi jouduttiin siirtämään vuoden alusta turvallisempaan ajankohtaan sekä Rauman alueen peruskurssin harjoituspäiviä saatetaan joutua vielä säätämään. Toivotaan, että päästään kohta normaaliin kurssirytmiin.

Tammikuun alkuun suunniteltu pelastusopiston järjestämä vastaavien kouluttajien koulutus jouduttiin siirtämään epidemian vuoksi tammikuulta keväälle. Tämä vaikuttaa jonkin verran tiettyjen kurssien avaamiseen. Esimerkiksi Tieliikennepelastamisen kurssi Varsinais-Suomeen oli tarkoitus käynnistää talven puolella, mutta siirtynee kevätkauteen.

Ryhmänjohtajakurssi/YJK

Uuden ryhmänjohtajakurssin (PeO) materiaali valmistunee alkuvuonna. Satakunnassa YJK/RJK on avattu hakuun jo nyt. Varsinais-Suomen puolella tavoitteena on s aloittaa RJK uudella materiaalilla. Päivämäärä ja haut aukeavat sitten kun materiaali on virallisesti valmis.

Kurssipalautekysely kurssien suorittaneille 2022

Palaute kurssin toteutumisesta tulee tänä vuonna mukaan kurssiprosesseihin. Pelastusopisto tulee keräämään omaa palautetta kurssimateriaalin laadun näkökulmasta, kun taas LSPeL kartoittaa koulutusten ja kouluttajien onnistumista kurssijaksoilla, mitä kautta voidaan kehittää myös kurssien toteutuksen laatua. Palautekysely tullaan lähettämään kurssin suorittaneille kurssin päättymisen jälkeen. Kurssipalaute on sähköinen ja anonyymi, ja sitä käsitellään LSPeL:n koulutusvaliokunnassa.

Peruskurssit

Vuoden ensimmäiset peruskurssit alkavat ainakin teoriaosuuksien osalta tammi-helmikuussa Turussa ja Rauman alueella. Peruskurssi Loimaalla (1.3.-10.4.) on haussa Hakassa paraikaa ja lisäksi Porin peruskurssin (2.3.-3.4.) haku on avattu.

Kurssitilanne tällä hetkellä

  • Vauriopuukurssi, satakunta–> siirretään tammikuulta (kurssi täynnä)
  • Peruskurssi, Rauma –> alkanut tammikuussa
  • Peruskurssi, Loimaa 1.3.-10.4. –> Haku auki 6.2. asti
  • Peruskurssi, Pori 2.3.-3.4. –> Haku auki 9.2. asti
  • Peruskurssi, Salo 3.5.-11.6. –> Haku aukeaa helmikuussa
  • Savusukelluskurssi, Turku 14.3.-9.4. –> haku auki 16.2. asti
  • Savusukelluskurssi, Eura/Peha 12.4.-7.5. –> haku auki 9.3. asti
  • RJK/YJK Satakunta, kevät. Pääsykokeet 9.3. Kokemäki –> Haku/ilmoittautuminen pääsykokeeseen 27.2. mennessä.

KATSO TÄSTÄ LSPeL aktiiviset koulutukset HAKAssa