Kivaa tekemistä ja lämpimiä varpaita

Operaatio villasukka 2021

LSPeL naistyövaliokunta aloitti joulukuussa 2020 ”Operaatio villasukka 2021” -nimisen kampanjan, jonka tarkoituksena on järjestää kivaa tekemistä turvallisesti, mutta yhdessä. Jokainen voi olla mukana omalla tavallaan ja juuri itselleen sopivalla tahdilla. Operaation ydin- idea on kerätä lankalahjoituksia, neuloa niistä sitten villasukkia, jotka joulukuussa 2021 jaetaan yhteistyössä Operaatio Ruokakassin kanssa kodittomille, sekä apua tarvitseville. Nyt kasassa on jo lähes 1 500 sukkaparia, ja lisää tulee.

Kampanja käynnistyi vauhdilla

Operaatiota varten perustettiin Facebook- ryhmä, ja ryhmässä onkin jo lähes 500 jäsentä. Villasukkiakin on saatu toimistollekin jo lähes 1500 paria. Tavoite muotoutui yhdessä Ruokakassin kanssa, sillä avuntarvitsijoiden määrää kasvaa koko ajan, operaatiossa tavoitteeksi asetettiin reilu puoli vuotta sitten 6000 paria sukkia.

Vielä on siis matkaa, mutta kova on neulojien vauhti. Lankalahjoitukset ovatkin nyt ne mitä operaation etenemiseen kipeästi tarvitaan. Lahjoituksia olemme saaneet niin yksityisiltä tahoilta, kuin yrityksiltäkin. Jokainen kerä on yhtä tärkeä, sillä vain saamalla materiaalia voimme valmistaa villasukkia. Työtunteja tässä projektissa ei lasketa, vaan halu auttaa on tärkein.

Ehdit vielä hyvin mukaan

Mikäli koet, että voisit olla kiinnostunut liittymään joko neulojien tai lahjoittajien joukkoon, Facebook -ryhmäämme on avoin kaikille, vaikka onkin yksityinen, liittymispyyntö mukaan vaan. Operaatio Ruokakassi on paikallinen Turussa vapaaehtoisvoimin toimiva avustusjärjestö, joka kaipaa riveihinsä, myös avuntarvitsijoiden joukon kasvaessa lisää vapaaehtoisia. Operaatio Ruokakassin tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa ruokaa jaettavaksi yhdistyksen jäsenjärjestöjen kautta vähävaraisille ihmisille. Kaikki jakamamme ruoka on ilmaista ruokakassin hakijalle ja jonoon voi tulla kuka tahansa apua tarvitseva. Lisätietoa Operaatio Ruokakassin sivuilta.

Operaatio villasukan facebook -ryhmä: https://www.facebook.com/groups/459842455005979

Operaatio ruokakassin sivut: https://operaatioruokakassi.fi/

Ideanikkareina operaatiossa ovat toimineet monitoimipalokuntanaiset Päivi Sirola (Naantalin VPK) ja Minna Jäntere (Turun VPK) sekä liiton naistyövaliokunta.

Palokuntanaistyön tehonaiset Minna ja Päivi Operaatio villasukan puuhissa liiton toimistolla