Ajokorttihankeen tilanne

C -ajokorttihanke palokunnille etenee, vaikkakin hetken tuuli on ollut vastainen. Purjehdustermein luovimme kivikkoja vältellen, jotta päästäisiin perille.

Vuodenvaihteessa törmäsimme tämän projektin aikana lisäksi liiton nimenkirjoitukselliseen ongelmaan, jossa yhdistyy yhdeksi läjäksi liiton säännöt ja siirtyminen Katso-tunnisteesta suomi.fi -tunnistautumiseen. Sanalla sanoen ei nopein asia hoitaa, byrokratiaa riittää.

Leader -hanke vaatii myös käsittelyaikansa, osa ei välttämättä pääse

Toisena asiana, kun kyseessä on Leader -hanke ja on EU- rahoitteinen, lopullinen rahoituspäätös tulee kultakin seutukunnalliselta Leader -ryhmältä (Ravakka, Karhuseutu, Pyhäjärviseutu jne.), joiden hallitukset päättävät kunkin alueen avustuksista. On mahdollista, että jokin ryhmä ei rahoitusta myönnä, joten on syytä varautua bumerangiin, eli joidenkin ilmoittautuneiden kohdalla koulutuksen mahdolliseen peruuntumiseen.

Itse toteutus odottaa lähtölaukausta, kaksi autokoulua mukana

Tarjoukset saatiin kaikki perille ja valinta palveluntarjoajista on tehty. Valitusaika oli tammikuun loppuun, eikä aiheuttanut sen enempiä toimenpiteitä. Toimijoiksi valikoitui kaksi toimijaa, Satakuntaan EasyDriver ja Varsinais-Suomeen Epic. Huomioitavaa on, että autokoulut on velvoitettu toimimaan mahdollisimman lähellä ilmoitettuja palokuntia, joten siirtyminen ajoharjoitteluun ei muodostu ainakaan kovin pitkäksi matkustamiseksi.

Paikat ja ajat selviävät aikanaan. Teoriaosuudet ovat verkkokoulutuksena, matkustus omalle sohvalle näissä on riittävä etäisyys.

Kaiken mennessä tuubiin saadaan avustuksista päätös huhtikuussa. Siis aikaisintaan.

Olkaamme toiveikkaita.

Jussi Suutarinen
koulutuspäällikkö
Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto