98 henkilöä suoritti Pelastustoiminnan peruskurssin 2022

Tervetuloa vahvuuteen!

Pelastustoiminnan peruskurssi (ent. sammutustyökurssi) on Pelastusopiston opetussuunnitelman alainen ensimmäinen koulutus hälytystoimintakelpoiseksi sammutusmieheksi. Kurssi on 82 tuntia laaja ja koostuu osista I ja II (itseopiskelu 10 h, perehdytys 12 h, ja osa II 60 h).

Peruskurssin suoritti tänä vuonna 98 palokuntalaista kahdeksalla kurssilla ympäri aluetta. Kolme peruskurssia jäi pitämättä vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Koronarajoitteisten vuosien jälkeen ollaan palattu ”normaaliin” peruskurssimäärään, mutta kurssien vahvuudet ovat vielä hieman perässä koronaa edeltävistä vuosista.

Yksi haasteista on varmasti Koulumaalialustan mukaantulo (Pelastusopiston virtuaalinen oppimmisympäristö), johon liittyy kirjautuminen ja ennen kurssia suoritettava sähköinen tietoturvatentti sekä yleisesti opiskelu verkko-ympäristössä (teoriat) Koulumaalissa, kun verrataan ”ennen vanhaa” sammutustyökurssi suoritettiin teorialuokassa ja käytännön harjoitteet kentällä. Monimuotoinen opiskelu on silti tätä päivää ja esimerkiksi teoriatuntien etäopiskelumahdollisuus on varmasti tuonut helposti arki-iltaopiskeluun, kun ei välttämättä tarvitse lähteä kuudeksi 50 kilometrin päävähän teoriatunneille. Kontaktitunneissakin on puolensa ja kurssien vastaavat kouluttajat arvioivat aina, milloin teoriat voidaan pitää etänä ja milloin kontaktina.

Ensi vuonna jatketaan

Turun kurssi aloittaa peruskurssien vuoden 16.1., minne haku oli ennen joulua ja kurssi on täynnä.

Satakunnassa ensimmäinen peruskurssin (17.2.-6.3.) Haku on auki HAKAssa Pohjois-Satakuntaan.

Porissa seuraava peruskurssi on maaliskuussa (1.-26.3.), mihin Haku on myös jo auki.

Loimaalla peruskurssi ( 23.2.-1.4.) on myös auki Hakassa.

Kevätkauden kursseja aukeaa loppiaisen jälkeen lisää hakuun.

Mukavaa joulunaikaa

Terveisin

Anssi Lamminen
koulutuspäällikkö
LSPeL